Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cayenne bors a gyógynövények királya
  2024-01-18 22:10:32, csütörtök
 
   
 



Cayenne bors - a gyógynövények királya, vagyis minden idők legnagyobb egészség titka.

A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Dr. Richard Shulze, a híres gyógynövényszakértő és természetgyógyász a következőt mondta: "Ha mindent meg akarsz tanulni egy gyógynövényről, az a cayenne bors legyen. Ez az egyik leghatékonyabb növény."

Hatásai olyan sokrétűek, hogy az ember el sem hiszi, hogy egyetlen gyógynövény ennyi mindenre képes lehet. Persze ez az információ nem túlságosan van nagy dobra verve, ezért csak a kitartó igazságkeresőkhöz jut el.

Mi a cayenne bors?
Neve becsapós, mert valójában nem bors, hanem egy chili paprika fajta, amiből csípős ízű, durva paprika őrlemény készül. Az emberiség egyik legősibb gyógynövénye, ami szinte az egész bolygót bejárta és a föld különböző szegleteiben nagyra becsült gyógynövényként van számon tartva. Származása Közép-Amerika, a chili paprikák őshazája.

Az idők kezdete óta termelt növények egyike, az inka, azték és maja civilizációk több ezer éve már használták gyógyításra és az amerikai őslakosság is több mint 9000 éve használja. Az évezredek folyamán India, Kína és a Közel-Kelet gyógyászatának is részévé vált. Ezért bár Dél-Amerikából indult hódító útjára, ma már Indiában, Amerikában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is termesztik.

Mire jó a cayenne bors?
Inkább úgy kellene feltenni a kérdést, hogy mire nem, mert azt gyorsabban meg lehetne válaszolni. Ami miatt a legnagyobb hírnevét kivívta, az a szívre és az erekre gyakorolt élénkítő és gyógyító hatása, ugyanis tapasztalatok szerint 30 másodperc alatt képes megállítani a szívrohamot.

Bevétele után szinte másodpercek alatt javítja a szív állapotát és működésbe lendíti azt, ezért szívroham megelőzésére vagy azonnali kezelésére alkalmazzák. Rendszeres fogyasztása top formában tartja a szívet. Ez a gyógynövény egy nagyszerű táplálék a keringési rendszer számára, mert ellátja a szükséges összetevőkel az artériák, vénák, kapillárisok sejtstruktúráját, hogy azok visszanyerjék fiatalos rugalmasságukat.
Szabályozza a vér áramlását a fejtől a lábakig, kiegyenlíti és normálisra beállítja a vérnyomást. Bevételekor egyből hatással van a szívre, aztán fokozatosan kifejti hatását az artériákra, kapillárisokra és idegekre, eltávolítja a lerakódásokat az artériákból, illetve a mérgeket a véráramból.
Javítja a keringést, újjáépíti a vérsejteket, csökkenti a koleszterint, eloszlatja a triglicerideket (a trigliceridek a táplálkozás által felvett zsírok legfőbb alkotóelemei. Normál esetben a vérben csak kis számban vannak jelen).

Cayenne bors az emésztés javítására
Megóvja a gyomor nyálkahártyáját, újraépíti a szöveteket a gyomorban. Gyógyítja a gyomor- és bélfekélyeket.

A cayenne bors természetes melegséget állít elő a testben, stimulálja a bélmozgást, segíti a tápanyagok felszívódást. Mivel stimulálja az emésztési folyamatokat, ezért segíti a gyenge gyomrot, emésztési zavarokra is jó, illetve kezeli a gyomorégést, hasmenést, gyomorbajt, puffadást.

Energia növelésére
Kezeli a gyengeséget és kimerültséget. Betegség esetében segíti, hogy a szervezet visszanyerje belső erejét. Erősíti az immunrendszert, stimulálja az anyagcsere folyamatokat. Több energiát és életerőt ad, általánosan megerősíti a szervezetet és az egészséget.

Gyulladáscsökkentő és gombaölő
Kivételes gombaölő hatása is van. Használható mandulagyulladás, torokgyulladás, torokbántalom, köhögés esetén gargarizálással. Megfázásra és láz enyhítésre is hatásos.

Női problémákra
Menstruációs panaszokra, görcsökre, méhfájdalomra.

Fogyókúrázóknak
Mivel gyorsítja a vérkeringést és a felszívódást, ezért elősegíti más gyógynövények és vitaminok, táplálék kiegészítők hatását. Bármely fogyókúra hasznos kiegészítője, mert stabilizálja az emésztést, ezzel megszünteti a felszívódási problémákból adódó túlzott étvágyat.

Egyéb problémákra
Jó még tengeribetegségre, használható allergia ellen és izomgörcsök enyhítésére, segít a sebgyógyulásban, csökkenti a hegesedést, kezeli az aranyeret, könnyít a fogfájáson, védi a fogakat a szuvasodástól, használható hányás ellen, anorexia kezelésre, gyógyír az ízületekre reuma és gyulladások esetén. Görcsoldó hatású, jó a vesének, a hasnyálmirigynek és még számtalan jótékony hatása van.

Hol lehet beszerezni?
Reformüzletek, bioboltok fűszeres polcán lehet megtalálni.

Mellékhatás?
Eddig még nem érkezett jelentés arról, hogy a cayenne bors bármiféle komolyabb mellékhatást okozott volna, azon kívül, hogy igen csípős. Ezért amikor elkezdjük használni, figyeljünk, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket és apránként növeljük a mennyiséget. Az elején tapasztalhatunk bélmozgásokat, ahogy kifejti hatását a gyógynövény a szervezetünkben, de ez pár nap alatt alábbhagy.

Ez csak annak a jele, hogy a cayenne bors teszi a dolgát szervezetünk helyreállításában. Mikor elkezdjük fogyasztani, fokozatosan szoktassuk magunkat hozzá, elsőre elég egynyolcad később egynegyed teáskanállal tenni egy pohár folyadékhoz, később növelhetjük az adagot. Függ a cayenne bors erősségétől is, kísérletezzük ki, mi az ami nekünk jó, figyeljünk testünk jeleire.

A legjobban akkor fejti ki a hatását, ha forró vízben oldjuk fel, azaz úgynevezett cayenne bors teát készítünk. Elkészítése: Egy pohár tisztított forró vízbe oldjuk fel a cayenne borsot. Ihatjuk így tisztán, de ízesíthetjük még mézzel és citrommal is.
Akinek érzékeny a gyomra a csípős ételekre, az teheti paradicsomlébe vagy sárgarépalébe is, illetve ne fogyassza éhgyomorra. Legjobb, ha jó sok zöldséget eszik, mielőtt fogyasztja. Ha frissen facsart narancslébe tesszük, akkor igazi immunrendszer felturbózó ital. Kezdődő nátha, megfázás esetén nagyon hatásos kúra.
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: mandulagyulladás, hasnyálmirigynek, sejtstruktúráját, rugalmasságukat, gyógynövényként, fogyókúrázóknak, nyálkahártyáját, triglicerideket, gargarizálással, tapasztalhatunk, szervezetünkben, sebgyógyulásban, immunrendszert, szervezetünket, paradicsomlébe, kapillárisokra, gyógyászatának, leghatékonyabb, torokgyulladás, gyógynövényről, kísérletezzük, immunrendszer, visszanyerjék, tapasztalatok, sárgarépalébe, trigliceridek, szuvasodástól, torokbántalom, méhfájdalomra, reformüzletek, kimerültséget, bélmozgásokat, gyógynövények, lerakódásokat, bélfekélyeket, felszívódási, gyógynövények királya, cayenne borsot, következőt mondta, egyik leghatékonyabb, kitartó igazságkeresőkhöz, cayenne bors, chili paprika, emberiség egyik, egész bolygót, föld különböző, chili paprikák, idők kezdete, amerikai őslakosság, évezredek folyamán, legnagyobb hírnevét, erekre gyakorolt, Richard Shulze, Származása Közép-Amerika,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem számIt  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Gonosz démon-álarc  Png fotel  Egy maradéktalanul uralt világ  Hazára minden embernek szükség...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 20  Egy hatékony szolga  Nem tudhatod  Nevem  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 21  Irgalom és ítélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Alvó cicák  Png csokor  A kételkedés kezelése  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tavaszi kép  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Elköszönt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A sors  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fehér virág  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  A jó emberek mindig szépek mar...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  s immár én is felragyogva, ért...  Hiányzik  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  Kaffka_Margit  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
gyógynövények királya, cayenne borsot, következőt mondta, egyik leghatékonyabb, kitartó igazságkeresőkhöz, cayenne bors, chili paprika, emberiség egyik, egész bolygót, föld különböző, chili paprikák, idők kezdete, amerikai őslakosság, évezredek folyamán, legnagyobb hírnevét, erekre gyakorolt, szív állapotát, nagyszerű táplálék, keringési rendszer, szükséges összetevőkel, táplálkozás által, vérben csak, emésztés javítására, gyomor nyálkahártyáját, tápanyagok felszívódást, emésztési folyamatokat, gyenge gyomrot, szervezet visszanyerje, anyagcsere folyamatokat, felszívódási problémákból, ízületekre reuma, elején tapasztalhatunk, dolgát szervezetünk, pohár folyadékhoz, legjobban akkor, pohár tisztított, csípős ételekre, teheti paradicsomlébe, mandulagyulladás, hasnyálmirigynek, sejtstruktúráját, rugalmasságukat, gyógynövényként, fogyókúrázóknak, nyálkahártyáját, triglicerideket, gargarizálással, tapasztalhatunk, szervezetünkben, sebgyógyulásban, immunrendszert, szervezetünket, paradicsomlébe, kapillárisokra, gyógyászatának, leghatékonyabb, torokgyulladás, gyógynövényről, kísérletezzük, immunrendszer, visszanyerjék, tapasztalatok, sárgarépalébe, trigliceridek, szuvasodástól, torokbántalom, méhfájdalomra, reformüzletek, kimerültséget, bélmozgásokat, gyógynövények, lerakódásokat, bélfekélyeket, felszívódási, alkotóelemei, stabilizálja, kiegészítője, teáskanállal, szervezetünk, koleszterint, kapillárisok, összetevőkel, ízesíthetjük, megelőzésére, mellékhatást, civilizációk, problémákból, visszanyerje, szegleteiben, menstruációs, felszívódást, folyamatokat, gyógynövénye, vérkeringést, megállítani, szívrohamot, fogyasztása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.